fbpx
fbicon fbicon
Мисъл на деня:
Една добра цел на лидерството е да помогнем на тези, които се справят зле, да се справят добре, а на тези, които се спряват добре – да се справят още по-добре.
Джим Рон

4 профилактични прегледа, които всеки мъж трябва да си направи

Грижата за здравето започва не когато почувстваме първите симптоми на заболяването, а много преди това – с редовното посещение за профилактични прегледи. 

Много от заболяванията, определяни като “бич” за нашето общество, могат да бъдат предотвратени или добре контролирани, ако се открият навреме. 

Така че е за предпочитане да посещавате лекаря си за проверка на здравето, а не за лекуване на болест.

Най-лесно е да отделите един ден от годината, който да посветите на себе си, да запазите часове за профилактика, а после да се наградите с приятно преживяване. 

За мъжете прегледите, за които трябва да се запазят часове са: 

Преглед при уролог

Увеличаването на простата и ракът на простата са сред най-често срещаните заболявания при мъжете. Симптомите на проблем с простата са парене при уриниране, тънка струя, усещане за непрекъсната нужда за уриниране, чувство за неизпразнен мехур или кръв във урината. Ако имате и един от тях, посетете уролог. Дори да нямате нито един от тези симптоми, срещата с уролога е добре да се прави всяка година по веднъж. Така ще сте сигурни, че ще хванете навреме всяка промяна и ще се лекувате правилно. 

Преглед при ендокринолог

Напълняването в коремната област не е “от мезето за бирата”, а симптом на проблем с обмяната на веществата. Може да става дума за т.нар метаболитен синдром, който води след себе си високо кръвно, инсулинова резистентност, затлъстяване и нарушения в липидния профил. Ако не се вземат мерки навреме, това състояние може да прерасне в диабет – коварно хронично заболяване, което се отразява на целия организъм.

Ендокринологът е специалистът, който ще ви назначи необходимите кръвни изследвания и по тях ще прецени дали имате нужда от медикаменти или просто от малко подобрение на хранителния и двигателния режим. 

Преглед при кардиолог

Високото кръвно е т.нар тих убиец. Често симптомите му се подценяват от мъжете, а нелекуваното високо кръвно води до увреждане на сърцето и кръвоносната система и в крайна сметка може да причини инфаркт или инсулт. 

Редовния профилактичен преглед на сърцето ще ви помогне да не ставате част от черната статистика. 

Преглед при гастроентеролог

Здравето на храносмилателната система е здраве за целия организъм. 

Ако имате някакво отклонение от обичайния си прием на храна и отделяне на отпадъчните вещества, трябва го обсъдите с гастроентеролог. Той ще ви прегледа и ще установи дали не става дума за различни изменения на дебелото черво, стомаха или тънките черва. 

Колкото и притеснително да звучат тези прегледи при специалисти, те са нищо в сравнение със сериозните заболявания, които могат да се предотвратят. За да посрещате спокойно разходите си за здраве, поинтересувайте се от здравните продукти, които Застрахователн брокер Global Life предлага >>>

Заявете безплатна консултация

Заявете безплатна консултация

Вашето съобщение беше изпратено успешно!

Офиси

Централен офис - гр.София
бул. "Александър Стамболийски" №55а, ет.1, ап.2
тел. 02 9508072

гр. София
ул.“Поп Богомил” № 1-3
тел. 0894 49 66 63
 

 

 

Global Life - Централен офис

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържанието, което е възможно да Ви интересува. Продължавайки да използвате този сайт, Вие се съгласявате с нашата политика за използването на бисквитки.