fbpx
fbicon fbicon
Мисъл на деня:
Хората не вземат решение да станат изключителни. Те решават да постигнат изключителни неща.
Сър Едмънд Хилари

Готови ли сте за златните си години – съвети за хубав живот за хора над 60

“Възрастта е само цифра”, казват мъдрите хора. И в действителност са прави, ако съумеем да водим такъв начин на живот, който отговаря не на някакво число, а на вътрешното ни желание за живот и активност. 

Когато навърши златната възраст от 60 години, човек има пълно право да се наслаждава в пълнота на благата, които е създавал през живота си. И да продължи да създава, разбира се. 

Ето няколко съвета за това как да се възползвайте максимално от своята “златна възраст”: 

Разхождайте се много

Когато е във възрастта между 30 и 50 години човек сякаш прекарва времето си в колата, препускайки от една към друга задача. Направете услуга на тялото и на себе си и ходете повече пеша. Много по-приятно е, дори в хладен есенен ден. 

Време за хобита

Животът е много повече от това да ходим на работа и да се грижим за децата си. Животът е да опитваме нови неща, да ги правим само заради удоволствието от тях и да даваме възможност на съзнанието си да учи нови неща. 

Ако до сега не ви е оставало време да рисувате, да пеете, да се пробвате да бродирате или да конструирате макети на самолети, сега е времето. Не се чудете “за какво да го правя” или “за кога да го уча това”, а се наслаждавайте на процеса. 

Време за доброволчество

Дори вече да сте престанали да ходите на работа, все още можете да сте полезни. Има толкова много хора, които имат нужда да им се помогне. 

Включете се в доброволческа кампания по сортиране на дрехи за дарение, готвене в социална кухня или разхождане на кученца от приют. Помощта ви ще бъде високо оценена, а вие ще прекарате няколко смислени часа в компанията на нови хора. 

Време да се радвате на спестяванията си

След навършване на 60 човек започва да бере плодовете на финансовите си решения през живота. Ако сте били предвидливи и сте отделяли по малко в продължение на целия си трудов стаж, на тази възраст вие вече ще имате възможността да се наслаждавате на резултата на своите усилия. 

Ако имате около средните доходи, е добре да заделяте около 10 % от тях, за да се получи една добра сума на края. 

Ако обаче имате по-високи доходи и сте постигнали по-добър стандарт на живот, заделяйте по-голяма сума, за да можете да поддържате своя стандарт и след пенсионирането си.

Когато изтече срокът, повечето спестовни застраховки дават възможност за изплащане на застрахователната сума наведнъж или под формата на периодични ренти. 

Изберете този начин, който ще ви помогне да живеете спокойно и щастливо. 

Още по темата

Индивидуално решение за сигурни ренти за достоен живот

Здравните застраховки покриват лечение и на коронавирус

Заявете безплатна консултация

Заявете безплатна консултация

Вашето съобщение беше изпратено успешно!

Офиси

Централен офис - гр.София
бул. "Александър Стамболийски" №55а, ет.1, ап.2
тел. 02 9508072

гр. София
ул.“Поп Богомил” № 1-3
тел. 0894 49 66 63
 

 

 

Global Life - Централен офис

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържанието, което е възможно да Ви интересува. Продължавайки да използвате този сайт, Вие се съгласявате с нашата политика за използването на бисквитки.