fbpx
fbicon fbicon
Мисъл на деня:
Щом така и така ще мислиш, мисли на едро.
Доналд Тръмп

4 профилактични прегледа, които всяка жена трябва да си направи

Профилактичните прегледи често се приемат като досадно задължение, което се налага веднъж годишно, защото е организирано от фирмата по изисквания на Министерството на труда и социалната политика. 

Редовните профилактични прегледи обаче са интелигентният начин всеки от нас да се грижи за здравето си. Редица болести могат да бъдат предотвратени или излекувани, ако се хванат в началото, още при първите симптоми. 

За жените можем да определим 4 наистина важни профилактични прегледа, които съответстват на четирите най-разпространени причини за дългосрочно влошаване на здравето или фатален край. 

Ако всяка година отделяте само един ден, за да се прегледате, ще сте спокойни, че сте направили едно от най-хубавите неща за самите себе си. 

Профилактичен преглед при гинеколог

Женските гинекологични заболявания са сред основните причини за смъртност при дамите. Ракът на маточната шийка обаче е напълно лечим, ако се хване в начален стадий. Той се причинява от човешки папилома вирус, който може да бъде засечен в благодарение на класическа цитонамазка. 

Един път годишно е достатъчно да се прави, ако нямате други оплаквания. 

Профилактичен преглед при мамолог 

Ракът на гърдата е вторият причинител на смърт при жените. Той също може да бъде излекуван напълно, ако се хване в начален стадий. Жените над 35 години е препоръчително да правят профилактичен преглед на гърдите си всяка година. 

Изследване на хормоните на щитовидната жлеза

Основните симптоми за проблеми с щитовидната жлеза са постоянна умора, липса на настроение, раздразнителност, необоснована рязка промяна на теглото – напълняване или отслабване, суха кожа, сърцебиене. 

Промяната в месечния цикъл също може да е белег за проблем с щитовидната жлеза. 

Преглед при кардиолог

Сърдечно-съдовите проблеми и високото кръвно са сред така наречените тихи убийци. 

Профилактичния преглед при кардиолог и спазването на здравословен начин на живот – без прекомерна употреба на алкохол, сол, цигари и мазнини ще гарантират, че сърцето ви ще е в отлична форма, за да се наслаждавате на живота си в пълнота. 

Така че помислете добре дали тялото ви вече не ви дава сигнали с малки болежки или леки неразположения и вземете навреме мерки да подобрите здравето си. 

Заявете безплатна консултация

Заявете безплатна консултация

Вашето съобщение беше изпратено успешно!

Офиси

Централен офис - гр.София
бул. "Александър Стамболийски" №55а, ет.1, ап.2
тел. 02 9508072

гр. София
ул.“Поп Богомил” № 1-3
тел. 0894 49 66 63
 

 

 

Global Life - Централен офис

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържанието, което е възможно да Ви интересува. Продължавайки да използвате този сайт, Вие се съгласявате с нашата политика за използването на бисквитки.