fbpx
fbicon fbicon
Мисъл на деня:
Да искаш отнема също толкова енергия, колкото да планираш.
Елинор Рузвелт

ОТГОВОРНОСТ НА ТУРОПЕРАТОРА


Застраховка Отговорност на туроператора е задължителна застраховка съгласно Закона за туризма за всеки лицензиран туроператор на територията на Република България.

Обект на застраховката е отговорността на туроператора за причинени от него имуществени вреди на потребители на организирани групови и индивидуални туристически пътувания с обща цена. Покриват се събития в резултат на неразплащане на туроператора по сключени с негови контрагенти и доставчици договори за организирани пътувания, дължащо се на грешка или пропуск, включително и при негова неплатежоспособност и несъстоятелност.

Застраховката се сключва за посочен в Наредбата лимит на отговорност, който се определя въз основа на декларирания годишен оборот на туроператора за предходната финансова година.

Териториалното покритие на застраховката е цял свят.

Застраховката се сключва за срок от 1 година и се подновява до 30 дни преди изтичането й.

Туроператорът е задължен да я поддържа и ежегодно да представя копие от подновената застраховка пред Министерство на туризма.

Заявете безплатна консултация

Заявете безплатна консултация

Вашето съобщение беше изпратено успешно!

Офиси

Централен офис - гр.София
бул. "Александър Стамболийски" №55а, ет.1, ап.2
тел. 02 9508072

гр. София
ул.“Поп Богомил” № 1-3
тел. 0894 49 66 63
 

 

 

Global Life - Централен офис

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържанието, което е възможно да Ви интересува. Продължавайки да използвате този сайт, Вие се съгласявате с нашата политика за използването на бисквитки.